Metodologia

Les mesures i els suports intensius són específics per als alumnes amb necessitats educatives especials, estan adaptats a la seva singularitat i permeten ajustar la resposta educativa de forma extensa, amb una freqüència regular i, normalment, sense límit temporal. 
L'aplicació de qualsevol mesura o recurs intensiu ha de cercar la màxima participació de l'alumne en les situacions educatives del centre i de l'aula, i ha de vincular-se a les mesures i els suports universals i addicionals previstos al centre. 

L'aula de Projectes parteix d'una metodologia globalitzada que s'emmarca dins del treball per projectes. Per a cada un dels àmbits es despleguen un seguit d'activitats, tallers, dossiers i projectes que treballen de forma transversal les competències establertes a cada un dels Plans Individualitzats dels alumnes. 

La programació específica que es planteja al PI té com a l'objectiu l'adquisició de capacitats, habilitats bàsiques que permetin a l'alumne/a seguir avançant d'acord amb el seu nivell competencial, ritme i estil d'aprenentatge. Una adaptació curricular adequada a les seves necessitats, així com un acompanyament el més personalitzat possible.









"Una escola inclusiva és aquella en la qual poden aprendre junts alumnes diferents, una escola que no exclou ningú, perquè no hi ha diferents categories d’estudiants, només hi ha una sola categoria d’alumnes, sense cap mena d’adjectius, que —evidentment— són diferents. A l’escola inclusiva només hi ha alumnes, a seques, sense adjectius; no hi ha alumnes corrents i alumnes especials, sinó simplement alumnes, cadascú amb les pròpies característiques i necessitats. La diversitat és un fet natural, és la normalitat: el més normal és que siguem diferents (afortunadament)” P. Pujolàs i J. R. Lago (2006)